Inner Yoga

Yoga is op dit moment erg populair. Het beeld wat veel mensen hebben staat nogal ver van de essentie van Yoga af. In mooie yogakleding moeilijke yogahoudingen uitvoeren met als ideaal om een gezond, soepel en gespierd lichaam te hebben. Dit is een prettig bijproduct van Yoga maar het zou in de Yoga eigenlijk moeten gaan over zelfbewustwording en zelfrealisatie. Dit is absoluut niet zweverig, eerder het tegenovergestelde. Op het praktische en nuchtere manier aan zelfonderzoek doen en diep in contact komen met jezelf zorgt ervoor dat je veel onnodige en nutteloze balast van je afwerpt.  

In de Inner Yoga staat bewustwording en helder waarnemen centraal. Bewust worden van de interactie tussen je lichaam en je geest ontstaat wanneer je steeds beter naar het gevoel van je lichaam leert luisteren. Het is een wonderbaarlijk avontuur om te ontdekken hoe het lichaam als een filmdoek laat zien wat de geest erop projecteert. Gevoel van ruimte, zwaartekracht, centraal middelpunt, oprichting, ademhaling en de vele sensaties die je in je lichaam kunt beleven.
In de lessen wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling en de innerlijke kwaliteiten van de yogahoudingen. De zachte subtiele manier van rekken nodigt het lichaam uit om spanning los te laten en heeft veel meer effect dan stevig doorrekken.


Het meditatieve aspect zit in de manier van waarnemen. Er zijn vele soorten van aandacht mogelijk. De yogawaarneming is als een toeschouwer, zonder oordeel en zonder bemoeienis het proces in jezelf gade slaan en niet gelijk proberen om iets te verbeteren of veranderen. Juist dan kan het deel dat binnen in jezelf vast zit de vrijheid krijgen om uit te werken. Energie in beweging.

                              boommeditatie

 

Back to top