Voor wie?  
  Voor mensen met angst en stress waaronder angst voor de tandarts
   
Waarom?  
 

Angst kan ontstaan door vroegere negatieve jeugdervaringen of kan zijn aangeleerd door ervaringen van anderen of gelezen verhalen.
Angstige negatieve verhalen blijven veel langer hangen dan positieve verhalen.
Zo kunnen je gedachten aan een angstige gebeurtenis het allemaal veel erger maken dan het in feite is.

Over het algemeen zie je als automatische reactie dat je de angstveroorzakende situatie gaat vermijden.
Bijvoorbeeld Tandartsangst: iemand die angst heeft voor de tandarts komt in een vicieuze cirkel terecht.
Doordat je angst hebt, ga je   de behandeling vermijden. Deze vermijding zorgt ervoor dat het gebit achteruit gaat, met als gevolg dat ook de gezondheid verder achteruit gaat.
Angst levert stress op in je lichaam. Deze stress, kan door vermijding van de behandeling, chronisch worden.
Als deze stress chronisch wordt, zal de kans op ziekten en ontwrichting van je fysieke, emotionele, sociale en geestelijke leven groter worden.

Door Mindfulnesstoe te passen ben je in staat om je automatische gedachten en reacties te zien en te veranderen waardoor je meer autonomie over jezelf krijgt.
Het zorgt ervoor dat je de angst-stress-spiraal leert herkennen en hanteren.

   
Wat kun je
in de workshop
verwachten?    
 

 

Een uitleg over wat Mindfulness is en wat het voor jou kan doen om met je angst en stress om te gaan
We laten je kennismaken met Mindfulness oefeningen die gebruikt worden in de volledige 8 weekse cursus zoals:

  • Anders met je angst en stress omgaan en een beter keuze bewustzijn creëren
  • Inzien wat de gevolgen van je vermijdingsgedrag zijn waardoor je meer controle over je gedachten krijgt en ziet waar je angst vandaan komt
  • Accepteren dat je angstig mag zijn waardoor je meer begrip en compassie voor jezelf krijgt

Door deze workshop te bezoeken zul je gelijkgestemden ontmoeten.
Je zult merken dat je niet de enige bent en dat je steun kunt zoeken bij anderen met hetzelfde probleem.

 Wanneer?  
  27 juni of 4 juli 2018 van 19.45 tot 22.00 uur
   
 Waar?  
  de Kristallen Naald
  Perenstraat 243
  2564 RZ Den Haag
   
Hoe duur? € 15,-
   
Aanmelden  
  via de website: www.mindmanagementworks.nl Onder vermelding van de titel en datum van de workshop.
   
Info  
  Jacqueline Wallé
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  06 549 677 85
   
Bereikbaarheid   
  Met de auto betaald parkeren vanaf 18.00
  Openbaar vervoer:  
                                 Bus 21 (Mient)
                                           Bus 23 (Thorbeckenlaan)
                                           Tram 3 (Laan van Meerdervoort)
                                           Tram 2 (Oude haagweg)
   
Wie is Jacqueline Wallé?          https://mindmanagementworks.nl/overmij

 

 

 

 

 

 

Een inspirerende Qigong les in de Vruchtenbuurt

 

Qigong heeft een lange geschiedenis in China en is daarom rijk aan ervaringen. Qigong meesters wisten goed waardoor ziektes konden ontstaan en hoe je ze door middel van oefeningen kon bestrijden. In China wordt Qigong als de belangrijkste behandeling van wel meer dan 50 soorten ziekten gebruikt. Qigong helpt om de verborgen mogelijkheden van het lichaam aan te spreken. Door regelmate beoefening zijn er in veel gevallen steeds minder medicijnen nodig. Pillen hebben vaak op het lange termijn een schadelijk effect op het het functioneren van het lichaam en de geest. De meeste Qigong meesters waren zeer bedreven in een tak van de Traditionele Chinese geneeskunde zoals kruidengeneeskunde, acupunctuur of medische massage (Tui Na) en Tai Chi. Qigong is de parel van de Chinese geneeskunde.

 
   
Qigongarmen  
   

Qigong les in Den Haag is voor iedereen

 

De voordelen van Qigong zijn groot. Sommige bewegingen creëren een zachte kneedbeweging voor interne organen (intern effect) waardoor het erg geschikt is voor patiënten met maagpijn of maagzweren. Slaap stoornissen en patiënten met veel pijn hebben baat bij de oefeningen omdat Qigong je ontspanning vergroot. De soepele schommelbewegingen zijn erg gunstig voor mensen die last hebben van hun nek of schouders. De golfbewegingen van de wervelkolom helpt bij tal van rugklachten.

 
   
 Qigongbuik  
   

Qigong les in de vruchtenbuurt vermindert je spanning

 
 

Qigong wordt, samen met de traditionele Chinese geneeskunde en de Chinese vechtsporten, beschouwd als een van de belangrijke onderdelen traditionele Chinese cultuur en is geliefd bij veel mensen over de hele wereld. Qigong heeft een breed scala aan oefeningen, waaronder ademhalingsoefeningen, statische oefeningen, dynamische oefeningen , energie oefeningen, meditatie en visualisatie en zelfmassage.

 
 

 

 
   
   

Qigong is een traditionele Chinese methode waardoor je gezonder wordt. Je wordt er fysiek sterker door en raakt je spanning kwijt. Dit geeft na het doen van een oefenserie een heerlijk gevoel van welbehagen. Door Qigong kun je niet alleen je klachten verminderen maar ook voorkomen dat je ziek wordt.

<h3>Kan acupunctuur mij van mijn klachten af helpen?</h3>
Als je klachten hebt waar je misschien al heel lang mee rondloopt, dan kan acupunctuur misschien uitkomst bieden. Wil je weten of acupunctuur in Den Haag je kan helpen bij je klachten of aandoeningen? Neem dan gerust contact met ons op. Er zijn binnen de acupunctuur verschillende technieken beschikbaar en het hangt van je wensen en ook de aard van je klachten af welke techniek het meeste effect zal hebben. We bespreken graag de mogelijkheden met je zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Je vindt onze contactgegevens op onze website. De acupunctuur sessies worden uiteraard gedaan door gediplomeerde acupuncturisten die deskundig zijn opgeleid en een volledige bevoegdheid hebben. De Kristallen Naald is aangesloten bij Beroepsvereniging De Zhong.

<h2>Voor wie is acupunctuur in Den Haag bedoeld?</h2>
De toepassing van acupunctuur kan in principe bij iedereen worden toegepast. Bij kinderen wordt het ook toegepast, al zijn de naalden kleiner en worden er minder naalden gebruikt. Ook wordt er bij kinderen gebruik gemaakt van kleine tools (shonishin) om de meridianen te stimuleren. Als je klachten hebt waarbij de reguliere arts geen of onvoldoende resultaat bereikt, dan kun je overleggen of acupunctuur in Den Haag door De Kristallen Naald wellicht uitkomst kan bieden. Dit kan ter vervanging van reguliere behandeling of aanvullend op deze behandeling plaatsvinden. Als onze behandelaar het nodig vindt om je door- of terug te verwijzen naar de reguliere gezondheidszorg zal dit altijd gebeuren. Het is dan je eigen verantwoordelijkheid om dit advies al dan niet op te volgen. In ons centrum wordt zowel Chinese als Japanse acupunctuur gegeven.

Back to top