Hot Stone Massage
In de oosterse geneeswijzen wordt koude als een ziekmaker gezien. Als ergens in het lichaam koude binnendringt en zich opstapelt (dit gebeurt vaak in combinatie met wind, een andere ziekmaker) trekt het weefsel samen. Door deze samentrekking sluit de huid zich en vermindert de doorstroming van bloed, vloeistoffen en Qi. Hierdoor is er op deze plek een vermindering van de natuurlijke afweer tegen ziekmakende factoren. In de Traditionele Chinese Geneeswijzen wordt er een onderscheid gemaakt tussen volte koude en leegte koude.
Volte koude is een teveel aan van buiten af komende koude. Leegte koude is een tekort aan warmte productie van het lichaam. In de Oosterse geneeswijzen wordt veel aandacht besteed aan behandelingen waarbij je met warmte werkt. Een manier om een reflexgebied te verwarmen is door hier hete stenen voor te gebruiken.
De kobalt stenen zijn ontstaan door gestold lava en in de zee glad en rond geworden. Er worden verschillende maten gebruikt. De wat kleinere stenen worden met een pleister op acupunctuurpunten geplakt om op die manier een reflexreactie uit te lokken.
Via de hara diagnostiek is het effect duidelijk waarneembaar. De grotere stenen worden vooral op de benen, borstkas, buik en rug gebruikt. De warme stenen worden ook als massage instrument gebruikt. Zachtjes over de huid vegen, cirkelen en kloppen met de stenen zijn daar voorbeelden van.
De hot stone massage kan op zichzelf staan maar wordt in de Kristallen Naald meestal verweven met Acupunctuur en/of Tuina/Shiatsu massage. 
 
 
hot steen
Back to top