Door wie?  Ben de Roo  
     
Waar?  De Kristallen Naald  
                                                                Perenstraat 243  
                                                                 2564 RZ Den Haag  
     
Hoe duur? € 60,- per behandeling (pinnen is mogelijk)  
     
Hoe lang duurt een behandeling? Een behandeling duurt ongeveer 1 uur  
     
Vergoeding ziektekostenverzekering? klik hier voor een overzichtlijst   
     
Informatie & afspraak maken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Tel: 06-50890942  
     
Website www.dekristallennaald.nl  
     
Lid van de Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese geneeskunde Zhong  
     


Lid van de Koepel
Alternatieve Behandelwijzen

 KAB  
                   
Acupunctuur:
Acupunctuur is een ca. 5000 jaar oude behandelmethode uit China en vormt een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese geneeswijzen. De naam acupunctuur is afgeleid van het woord “acus” wat naald betekent, en”punctura” wat steek betekent. Door het inbrengen van dunne naalden op zorgvuldig gekozen plaatsen in het lichaam kun je volgens de Chinese theorie de energiestroom beïnvloeden en blokkades opheffen. De plekken in het lichaam waar de acupunctuurnaalden in worden gestoken zijn de acupunctuurpunten. Dit zijn reflexpunten waarbij je een bio-energetische uitwerking op kunt wekken. 
Een acupunctuurpunt kun je niet alleen stimuleren d.m.v. een acupunctuurnaald, maar ook door middel van massage De theorie stelt dat door een verstoring van de energiestroom in het lichaam een ziekte ontstaat. Door op bepaalde plaatsen in het lichaam naalden te steken kan de stroom van energie weer in balans gebracht worden. 
Acupunctuur is een behandelmethode die wordt gebruikt tegen uiteenlopende lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen.
 
Meridianen:
In de Chinese geneeswijzen wordt er vanuit gegaan dat er allemaal energiekanaaltjes door het lichaam lopen, die alles in het lichaam met elkaar verbindt. Deze energiekanaaltjes worden meridianen genoemd. Door allerlei verschillende oorzaken kunnen er in de meridianen blokkades ontstaan waardoor er tal van klachten verschijnen. Deze klachten die ogenschijnlijk niet met elkaar te maken lijken te hebben, liggen vaak op het traject van de zelfde meridiaan(koppel). Een voorbeeld hiervan is de tenniselleboog bij dikke darmklachten of het gebruiken van de niermeridiaan bij gynaecologische problemen.
 
 
 
  Het begrip Qi
Je zit altijd met een vertaal probleem als je een buitenlands woord probeert te vertalen met een Nederlands woord. Hierdoor is het onmogelijk om volledig uit te leggen wat ze in China onder het begrip Qi verstaan. Meestal wordt het vertaald als energie of als levenskracht. Alles in de kosmos is opgebouwd uit Qi, van de grofste materie tot de meest fijnestoffelijke energie. Als je geboren wordt dan krijg je van je ouders een bepaalde hoeveelheid aan (voorgeboortelijke) Qi mee. Als deze Qi op is dan ga je dood. Eten en de ademhaling zijn nageboortelijke Qi-bronnen. Harmonisatie en het herstellen van het energetisch evenwicht is datgene waar je in de Chinese geneeswijzen naar streeft. Je behandelt niet de ziekte maar een mens die energetisch uit balans is.
 
Yin/Yang

Yang betekent oorspronkelijk”de door de zon verlichte kant van de berg” en Yin “de schaduwzijde van de berg”. Yang en Yin zijn de twee polen van het geheel, de twee oerkrachten waarin alles in de kosmos is opgebouwd. Yin en Yang komen uit elkaar voort en gaan weer in elkaar over, zodat ze in een voortdurende dynamiek zijn met elkaar. De zomer gaat over in de winter en de dag gaat over in de nacht. Je kunt alles onderverdelen in Yin en Yang. In de Chinese geneeswijzen wordt de mens onderverdeeld in Yin en Yang. Een ziekte wordt veroorzaakt door een disbalans tussen deze twee oerkrachten. In de behandelmethode probeer je het evenwicht weer te herstellen.

 

 

 
 
 
De 5 bewegingen
Deze 5 bewegingen aarde, water, vuur, metaal en hout worden ook wel de 5 elementen genoemd. Dit zijn 5 kosmische oerkrachten die netzo als Yin en Yang in elkaar over gaan, en elkaar controleren. Ook in het lichaam zijn deze krachten terug te vinden. Je kunt een diagnose stellen volgens de principes van de 5 bewegingen, en hier je behandeling op afstemmen om het evenwicht tussen de 5 bewegingen te herstellen.
 
 
Back to top