Shiatsu

 Japanse Drukpunt massage

 Shiatsu

 
 
 
 
 
Door Wie? Ben de Roo
   
   
Waar? De Kristallen Naald
  Perenstraat 243
  2564 RZ Den Haag
   
   
Hoe duur? € 60,- per behandeling
   
   
Hoe lang duurt een behandeling? Een behandeling duurt ongeveer een uur
   
   
Vergoeding ziektekostenverzekering klik hier voor een overzichtslijst
   
   
Informatie & afspraak maken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  06-50890942
   
   
Website www.dekristallennaald.nl
   
Lid van de Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese geneeskunde Zhong
   
Lid van de Koepel Alternatieve Behandelwijzen KAB
 
 
In de Shiatsu worden de acupunctuurpunten niet gestimuleerd door middel van een naald, maar door er op te drukken met een duim, vinger, handpalm of elleboog. Letterlijk betekent Shiatsu vingerdruk.
Door het stimuleren van de acupunctuur(reflex)punten worden er reflexen in het lichaam uitgelokt die het stromen van de Qi, of levenskracht, beïnvloedt. Hierdoor wordt het lichaam geprikkeld om zich te herstellen.
 
Duimdruk
 
Een moderne visie op de acupunctuurpunten gaat uit van de biochemie van het lichaam. Het lichaam wordt gezien als een grote chemische fabriek. Door het prikkelen van een reflexpunt lok je een chemische reactie uit, waardoor je de scheikundige processen van het lichaam kunt beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is dat je met bepaalde reflexpunten de stof “endorfine” kunt opwekken. Dit is een morfineachtige stof die een spierontspannende en pijnstillende uitwerking heeft.
 
 
Palmduw
 
Back to top