Door Wie? Ben de Roo     
       
Waar?  De Kristallen Naald     
  Perenstraat 243                                                                             
  2564 RZ Den Haag     
       
Hoe duur? € 60,- per behandeling     
       
Hoe lang duurt een behandeling? Een behandeling duurt ongeveer een uur     
       
Vergoeding ziektekostenverzekering  klik hier voor een overzichtslijst     
       
Informatie & afspraak maken  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     
  06-50890942     
       
Website  www.dekristallennaald.nl     
       
Lid van de Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese geneeskunde Zhong    
       
 Lid van de Koepel Alternatieve Behandelwijzen KAB    
 
   
       
 
Klachtbehandeling versus het behandelen van de gehele mens:
In het Oosten bekijken ze lichamelijke en geestelijke klachten met hele andere ogen dan hier bij ons in het Westen. Een klacht maakt een onderdeel uit van de gehele mens en vormt zo een deel van een ziektepatroon. In de Westerse geneeskunde wordt een klacht als losstaand benaderd en is er een andere visie op het ontstaan en het verloop van een ziekte. 
De Japanner Dr. Yoshio Manaka ontwikkelde een vier stappen plan waarin zowel aandacht wordt besteed aan het behandelen van de mens als geheel als het opheffen van de klacht waar de patiënt mee komt. Stephen Birch, een direct leerling van Dr. Manaka heeft dit systeem verder uitgewerkt. Zijn systeem kenmerkt zich o.a. door het gebruik van uiterst dunne acupunctuurnaaldjes die ondiep gestoken worden en na het inbrengen niet geprikkeld worden. 
De naaldjes zitten in een buisje en worden zachtjes in de huid getikt wat niet of bijna niet gevoeld wordt, dit in tegenstelling tot de Chinese methode waarbij er dikkere naalden worden gebruikt welke dieper naar binnen worden gestoken en vervolgens worden gestimuleerd door de naald op en neer te bewegen en heen en weer te draaien.
 
Haradiagnostiek
Om te onderzoeken wat voor verstoringen er zijn in het lichaam wordt de buik onderzocht. Hierbij wordt gekeken naar harde of weke plekken, drukgevoelige plekken, hete of koude plekken, kietelgevoelige plekken etc. Wat zo enorm leuk is aan de Japanse acupunctuur is dat na elke behandelstap de buik opnieuw wordt onderzocht en hierin spectaculaire veranderingen optreden.
 
Ionenpompkoord
Een onderdeel van de Japanse acupunctuur is het werken met dunne kabeltjes waarmee je twee acupunctuurnaalden koppelt aan elkaar. Deze dunne kabeltjes werken als een soort buitenboord meridiaan. 
Een ionenpompkoord is een koperdraad of zilveren kabel met een germanium of silicone diode middenin. Deze samenstelling staat toe dat er in een richting een elektrische stroom (lichaamseigen energie) door het draad loopt en deze een onderdeel gaat uit maken van de circulatie. 
Theoretisch gezien zorgen de positieve en negatieve verbindingen van een ionenpompkoord die bevestigd worden aan de in de huid zittende naalden er voor dat er een polariteit wordt gecreëerd tussen de twee naalden en er een elektronische stroom en een stroom van de ionen op gang wordt gebracht binnen in het lichaam.
 
Moxa
In de Japanse acupunctuur wordt er veel met moxa gewerkt. Moxa wordt gemaakt van het kruid “bijvoet” en ziet er uit als losse shag. Er zijn verschillende toepassingsmogelijkheden. Je kunt van de moxa bolletjes draaien en deze plaatsen op de naald. 
De moxa wordt aangestoken waardoor de naald en het omliggende weefsel wordt verwarmd. Een andere toepassing van moxa is dat er een kleine kegelvormige moxakoontje op een acupunctuurpunt wordt geplaatst om op die manier het punt te stimuleren.
moxa kristallen naald
Cupping
Bij cupping maak je gebruik van glazen kommen. Door het opwekken van een vacuüm zuigen de kommen zich vast op de huid en wordt het weefsel de cup ingezogen. Dit heeft als gevolg dat het bloed naar de oppervlakte wordt gezogen en het bindweefsel wordt losgetrokken de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en doorwerkt naar het onderliggende spierweefsel. Voorbeelden van cupmethoden zijn: het laten zitten van een cup op een reflexpunt en het masseren met een cup over ingevette huid. In sommige gevallen wordt een reflexpunt bewust aan het bloeden gebracht en wordt hier een cup overheen gezet.
 
Laten bloeden
Door tal van redenen kan het bloed op bepaalde plaatsen niet goed stromen. Hierdoor kunnen er spinvormige bloedvaatjes ontstaan. Deze bloedvaatjes zijn oppervlakkig, zien er kronkelig en donker uit. Door een paar bloeddruppeltjes uit zo’n slecht stromend gebied weg te laten lekken kan de circulatie weer hersteld worden. Soms worden acupunctuurpunten aan het bloeden gebracht (het gaat om een paar druppeltjes) en wordt over deze plek een cup geplaatst. Het bloed wat uit deze plek weglekt ziet er veelal donker, dik en stroperig uit.
 
Sotai oefeningen
Dr. Keizo Hashimoto uit Japan gaat er vanuit dat wanneer iemand energetisch uit balans is er op een gegeven moment in de lichaamshouding allerlei schreefstanden ontstaan. Hij beschrijft het ontstaan van aandoeningen in fases. In de eerste fase ontstaan er abnormale gevoelsgewaarwordingen zoals pijn, gevoelloosheid, gevoel van ongemak en overgevoeligheid, maar zijn er zelden objectieve symptomen. In de tweede fase beginnen naast de overgevoeligheidsklachten er ook klachten zoals slapeloos, slecht geheugen, slechte eetlust, obstipatie en problemen met de menstruatie. In deze fase is de ziekte nog niet opgetreden maar zijn er combinaties van kleine klachten. In de Westerse geneeskunde worden de klachten als losstaand gezien en het onderliggende probleem niet herkend. Uiteindelijk in de derde fase van het ontstaan van de ziekte verschijnen er disbalansen in de lichaamsstructuur. De patiënt wordt dan pas behandeld alsof er een ziekte is. De Sotai oefeningen die ontwikkeld zijn door Dr. Keizo Hashimoto richten zich op disbalansen tussen links en rechts in de nek, romp en benen. Deze oefeningen zijn voldoende om een globale balans teweeg te brengen. Hierbij wordt rekening gehouden met verschil in spierspanning en bewegingsbeperkingen.
 
Back to top