Een inspirerende Qigong les in de Vruchtenbuurt

 

Qigong heeft een lange geschiedenis in China en is daarom rijk aan ervaringen. Qigong meesters wisten goed waardoor ziektes konden ontstaan en hoe je ze door middel van oefeningen kon bestrijden. In China wordt Qigong als de belangrijkste behandeling van wel meer dan 50 soorten ziekten gebruikt. Qigong helpt om de verborgen mogelijkheden van het lichaam aan te spreken. Door regelmate beoefening zijn er in veel gevallen steeds minder medicijnen nodig. Pillen hebben vaak op het lange termijn een schadelijk effect op het het functioneren van het lichaam en de geest. De meeste Qigong meesters waren zeer bedreven in een tak van de Traditionele Chinese geneeskunde zoals kruidengeneeskunde, acupunctuur of medische massage (Tui Na) en Tai Chi. Qigong is de parel van de Chinese geneeskunde.

 
   
Qigongarmen  
   

Qigong les in Den Haag is voor iedereen

 

De voordelen van Qigong zijn groot. Sommige bewegingen creëren een zachte kneedbeweging voor interne organen (intern effect) waardoor het erg geschikt is voor patiënten met maagpijn of maagzweren. Slaap stoornissen en patiënten met veel pijn hebben baat bij de oefeningen omdat Qigong je ontspanning vergroot. De soepele schommelbewegingen zijn erg gunstig voor mensen die last hebben van hun nek of schouders. De golfbewegingen van de wervelkolom helpt bij tal van rugklachten.

 
   
 Qigongbuik  
   

Qigong les in de vruchtenbuurt vermindert je spanning

 
 

Qigong wordt, samen met de traditionele Chinese geneeskunde en de Chinese vechtsporten, beschouwd als een van de belangrijke onderdelen traditionele Chinese cultuur en is geliefd bij veel mensen over de hele wereld. Qigong heeft een breed scala aan oefeningen, waaronder ademhalingsoefeningen, statische oefeningen, dynamische oefeningen , energie oefeningen, meditatie en visualisatie en zelfmassage.

 
 

 

 
   
   
Back to top